Neodolatelný koláček „Sněhulenka“ si získal celou naši rodinu
-
Příprava9 min.
-
Vaření29 min.
-
Porcí2
-
Zhlédnutí1 231
Dnes jsme si pro Vás připravili recept na krásně vypadající a ještě lépe chutnající koláček „SNEHULIENKA“, který si Nás získal již při prvním soustu.
Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!
Chutná opravdu báječně!
Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:
Na těsto budeme potřebovat:
- hladká mouka – 550 g
- máslo – 200 g
- cukr – 165 g
- vejce – 2 ks
- mléko – 3 lžíce
- amoniak-hydrogenuhličitan – 1 sáček
- sůl – 1 špetka
Na krém budeme potřebovat:
- mléko – 1 l
- máslo – 200 g
- kukuřičný škrob – 90 g
- cukr – 10 lžic
- moučkový cukr – 3 lžíce
- žloutky – 3 ks
- citrónová šťáva
Na polevu budeme potřebovat:
- bílá čokoláda – 100 g
- mléčná čokoláda – 1 tabulka
- smetana na šlehání – 4 lžíce
Takto budeme v receptu postupovat:
- Připravíme si těsto na korpusy. V míse si vyšlehejte do pěny měkké máslo spolu s krupicovým cukrem, špetkou soli a vejci. Potom přilijte mléko, vsypte prosetou hladkou mouku, amoniak-hydrogenuhličitan a vypracujte ze všech surovin hladké a nelepivé těsto. To přikryjte utěrkou a nechte odpočívat asi dvacet minut při pokojové teplotě.
- Odpočinuté těsto pak rozdělte na čtyři stejně velké kousky a ty rozválejte postupně v pláty na pomoučeném vále.
- Vyválená těsta ořízněte nožem do obdélníků a vkládejte postupně na velký plech s pečícím papírem.
- Pečte v předehřáté troubě asi 8 až 10 minut při teplotě 180°C.
- Než se korpusy upečou, pusťte se do přípravy krémové náplně. V hrnci si vyšlehejte vaječné žloutky spolu s kukuřičným škrobem a krupicovým cukrem.
- Následně směs přelijte mlékem, promíchejte a dejte na mírnější plamen převařit do zhoustnutí. Krém pravidelně míchat vařečkou nebo metličkou. Hotový pudink odstavte z plotny, a ještě horký propojte s kousky másla, moučkovým cukrem a citrónovou šťávou.
- Nechte úplně vychladnout.
- Ve vodní lázni si rozpustíte mléčnou čokoládu a promícháte ji se smetanou ke šlehání. V jiné misce si pak roztavíte také čokoládu mléčnou.
- První korpus pomažte třetinou krémové náplně, přiklopte druhým plátem, opět namažte krém, totéž se třetím a dezert zakončete čtvrtým plátem. A na závěr pomažte koláč bílou polevou a dozdobte ji pomocí mléčné čokolády a špejle.
- Když budete mít koláč zkompletován, dejte jej do chladničky chladit a tuhnout alespoň na 24 hodin.
Máme hotovo.
Mňam!
Přejeme vám dobrou chuť.
zdroj: retetepapabun.ro/prajitura-alba-ca-zapada-cu-foi-cu-amoniac
Leave a Review