Neodolatelný koláček „Sněhulenka“ si získal celou naši rodinu

  • Příprava
    9 min.
  • Vaření
    29 min.
  • Porcí
    2
  • Zhlédnutí
    1 231




Dnes jsme si pro Vás připravili recept na krásně vypadající a ještě lépe chutnající koláček „SNEHULIENKA“, který si Nás získal již při prvním soustu.

Připravte si i vy tuto dobrotu a uvidíte, že nebudete litovat!

Chutná opravdu báječně!

Pro přípravu tohoto receptu budeme potřebovat tyto ingredience:

Na těsto budeme potřebovat:

  • hladká mouka – 550 g
  • máslo – 200 g
  • cukr – 165 g
  • vejce – 2 ks
  • mléko – 3 lžíce
  • amoniak-hydrogenuhličitan – 1 sáček
  • sůl – 1 špetka

Na krém budeme potřebovat:

  • mléko – 1 l
  • máslo – 200 g
  • kukuřičný škrob – 90 g
  • cukr – 10 lžic
  • moučkový cukr – 3 lžíce
  • žloutky – 3 ks
  • citrónová šťáva

Na polevu budeme potřebovat:

  • bílá čokoláda – 100 g
  • mléčná čokoláda – 1 tabulka
  • smetana na šlehání – 4 lžíce

Takto budeme v receptu postupovat:

  1. Připravíme si těsto na korpusy. V míse si vyšlehejte do pěny měkké máslo spolu s krupicovým cukrem, špetkou soli a vejci. Potom přilijte mléko, vsypte prosetou hladkou mouku, amoniak-hydrogenuhličitan a vypracujte ze všech surovin hladké a nelepivé těsto. To přikryjte utěrkou a nechte odpočívat asi dvacet minut při pokojové teplotě.
  2. Odpočinuté těsto pak rozdělte na čtyři stejně velké kousky a ty rozválejte postupně v pláty na pomoučeném vále.
  3. Vyválená těsta ořízněte nožem do obdélníků a vkládejte postupně na velký plech s pečícím papírem.
  4. Pečte v předehřáté troubě asi 8 až 10 minut při teplotě 180°C.
  5. Než se korpusy upečou, pusťte se do přípravy krémové náplně. V hrnci si vyšlehejte vaječné žloutky spolu s kukuřičným škrobem a krupicovým cukrem.
  6. Následně směs přelijte mlékem, promíchejte a dejte na mírnější plamen převařit do zhoustnutí. Krém pravidelně míchat vařečkou nebo metličkou. Hotový pudink odstavte z plotny, a ještě horký propojte s kousky másla, moučkovým cukrem a citrónovou šťávou.
  7. Nechte úplně vychladnout.
  8. Ve vodní lázni si rozpustíte mléčnou čokoládu a promícháte ji se smetanou ke šlehání. V jiné misce si pak roztavíte také čokoládu mléčnou.
  9. První korpus pomažte třetinou krémové náplně, přiklopte druhým plátem, opět namažte krém, totéž se třetím a dezert zakončete čtvrtým plátem. A na závěr pomažte koláč bílou polevou a dozdobte ji pomocí mléčné čokolády a špejle.
  10. Když budete mít koláč zkompletován, dejte jej do chladničky chladit a tuhnout alespoň na 24 hodin.

Máme hotovo.

Mňam!

Přejeme vám dobrou chuť.

zdroj: retetepapabun.ro/prajitura-alba-ca-zapada-cu-foi-cu-amoniac



    Přidáváme nejlepší domácí recepty, které si rychle doma připravíte během chvíle.

    Leave a Review

    Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *